phone icon

Grafisk Information

Vi vill ha en färdig tryckfil när ni beställer en produkt med tryck. Det innebär att filen ska vara i ett printbart format och helst i skala 1:1 (de specifika måtten hittar ni i produktsbeskrivningen av respektive produkt). Vi rekommenderar att ni sparar filen som PDF eller TIFF. Inga passmärken eller utfall behöver finnas i filen. Vi rekommenderar att din tryckfil har en upplösning på 150 dpi.

Gör följande för att se kvalitén på tryckfilen


1. Skapa en arbetsyta i skala 1:1 (naturlig storlek).
2. Skapa innehållet i din fil så som du vill ha det.
3. Spara filen som PDF och öppna den sedan i Adobe Reader.
4. Zooma sedan in så att du ser filen i 100%.


Tryckfilen visas nu i naturlig storlek och därför ser ni endast en liten del. Tycker du nu att din bild ser för pixlig/grynig ut så bör du byta ut bilden. Tänk på att du sitter nära skärmen när du granskar ditt resultat. Backa ett par steg så att du står på samma avstånd som man kommer att se bilden när produkten är klar.

Andra filformat


PDF-filer är alltid att föredra men vi tar även emot andra filformat så som EPS, TIFF och JPEG. Försök inte att skapa en tryckfil i Word, PowerPoint, Publisher eller liknande. De programmen är inte gjorda för att skapa stora tryckfiler.
Bilden på skärmen ser annorlunda ut jämfört med resultatet?
Vi ändrar aldrig på dina färger. Digitala bilder kan se annorlunda ut i färgen beroende på vilka inställningar som din datorskärm har. En bild i CMYK kan skilja sig mycket från datorskärmen och det printade resultatet eftersom en datorskärm alltid visar färgerna i RGB. Därför kan en svart färg i CMYK exempelvis se grå ut på skärmen men när den väl är printad så är resultatet svart. För en mer korrekt färgåtergivning kan du kalibrera din skärm.
Vill du ha grafisk hjälp?
Vi hjälper er gärna att sätta samman en korrekt tryckfil, men vi behöver då debitera för den tiden som det tar oss. Grafisk Hjälp finner ni som en relaterad produkt när ni inne på en produkt, går in där för att läsa mer.