Kontakta oss

Telefon: 020 660 600
E-post: info@rollup-kungen.se

Vi finns tillgängliga på vardagar
07.00-16.00 (fre 15.00).


Kolla gärna om din fråga redan finns besvarad under FAQ.

Rollup-Kungens dataskyddspolicy

Hantering av uppgifterna

Personuppgifterna är tillgängliga för oss som arbetar med kundrelaterade data och marknadsföring på Rollup-Kungen. Vidare kan uppgifter som leveransadress och beställda produktartiklar skickas vidare till våra leverantörer i de fall vi skickar från extern part. Personuppgifter relaterade till fakturan skickas vidare via vår ekonomiavdelning till Arvato Bertelsmann som sedan genomför brevutskicken.

Du har rätt att begära tillgång till, rättelse och radering av personuppgifter, begränsning av personuppgifter och känsliga personuppgifter. För att ha en giltig bokföring kan vissa uppgifter enligt lag inte alltid raderas.


Ändring eller radering av personuppgifter

Har du tidigare gett oss samtyckte att samla in och lagra dina personuppgifter så har du rätt att kontakta oss för att återkalla detta.

Det går utmärkt att kontakta oss via mejl om du har en förfrågan som avser personuppgifter. Kontakta i så fall oss från den e-post du tidigare har använt dig av när du har besökt oss, alternativt vill vi att du på annat sätt kan identifiera dig för att säkerhetsställa din identitet.

Notera att ni alltid har rätt att klaga till Datainspektionen om ni anser att vi brister i vår hantering av personuppgifter, men givetvis är vi tacksamma om ni i första hand kan kontakta oss så att vi har möjlighet att förbättra oss.


Åtgärdsplan

Om vi misstänker att något har inträffat som berör personuppgifter, exempelvis en intrångsattack mot en databas så kommer Datainspektionen att meddelas inom 72 timmar tillsammans med följande information:

  • Vilka uppgifter som berörts
  • Antalet det berör
  • Potentiella konsekvenser
  • Vidtagna åtgärda och planerade åtgärder

Om incidenten kan leda till att personer utsätts för allvarliga risker som exempelvis id-stöld, bedrägerier eller diskriminering så kommer även de drabbade att bli informerade. Om vi ej anser att en sådan risk förekommer görs en bedömning från fall till fall huruvida den drabbade ska bli informerad och i så fall vilken metod som ska användas. Alla incidenter som berör personuppgifter kommer att dokumenteras.


Personuppgiftshantering gällande offert, avtal, kundmöten och beställning

Personuppgifter och relaterad information som kan samlas in vid offert, avtal, kundmöten och beställning:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Företagsnamn
  • Företagsadress
  • Fakturaadress
  • Leveransadress(er)
  • Telefonnummer
  • E-post
  • Organisationsnummer
  • Personnummer för kunder som har enskild firma
  • Tryckfiler

Personuppgifter och relaterad information om en order eller offert lagras i vårt ekonomisystem med syfte att följa bokföringslagen samt för att upprätthålla en affärsrelation mellan kund och Rollup-Kungen. Personuppgifter som är kopplade till beställningar i vårt ekonomisystem lagras i minst 7 år enligt bokföringslagen.

Besökare på hemsidan finns i vissa fall med i ett internetbaserat CRM-system. Syftet är att kunna genomföra nyhetsbrev och riktade erbjudanden. Informationen i detta system lagras på servrar i Polen och behålls upp till ett år efter avslutad kundrelation. En gallring av personuppgifter i detta system genomförs en gång per år i syfte att radera inaktuella besökare/kunder.

Har man skapat ett konto på hemsidan eller lagt in en order via hemsidan så finns man med i hemsidans databas. Här lagras de uppgifterna som du själv har valt att fylla i på hemsidan och de sparas tillsvidare för att kunna underlätta vid framtida beställningar.

I samband med gällande GDRP kommer vi fortsättningsvis att inhämta samtycke för nya kunder som vill ha nyhetsbrev, men det kommer ej att ske retroaktivt. Således kan äldre kunder få nyhetsbrev utan att samtycke har inhämtats då vi anser att vi har en kundrelation och att användaren inte tidigare har valt att avsäga sig prenumerationen av nyhetsbrev. Det finns alltid en länk längst ned i våra nyhetsbrev för de som önskar att avregistrera sig från våra utskick.

Uppgifterna för en order samlas primärt in via det formulär som användaren själv fyller i på kassasidan, men kan även ske via e-post, formulär på hemsidan eller i vissa fall telefon.


Leverantörer

Personuppgifter som är relaterade till leverantörer sparas i vårt ekonomisystem i syfte att kunna upprätthålla en affärsrelation mellan leverantören och Rollup-Kungen. Informationen används för att kunna kommunicera med leverantören och berör främst beställningar och priser. Informationen sparas så länge som vi anser oss ha en kundrelation eller till dess ett avtal löpt ut. Personuppgifter och relaterad information som vi lagrar gällande leverantörer:

  • Förnamn
  • Efternamn
  • Telefonnummer
  • Företagsnamn
  • Företagsadress
  • E-post
  • Hemsida
  • Organisationsnummer
  • Bankgiro/plusgiro

Cookies

Vi använder oss av Google Analytics. Det är ett statistikverktyg som används för att analysera hur våra besökare använder sidan. Det innebär att information samlas in om vilka sidor du besöker, antalet klick och liknande information. IP-adress och personlig information anonymiseras automatiskt av Google för att inte göra en användare identifierbar.

Vårt chattverktyg kommer från extern part som heter Live Chat, vilket sparar cookies för att hålla reda på aktiva konversationer och tillhörande information.

Trustpilot är en plattform för att läsa och skriva omdömen, vilket används på hemsidan för att visa användares omdömen. Cookies används automatiskt av applikationen, men fyller i vårt fall inget direkt syfte eftersom vi inte använder oss av tilläggstjänster som annonser eller koppling till sociala medier.

Cookies sparas från Salesmanago för att spara och analysera köpbeteende på individuell nivå, syftet med detta är att vi ska kunna anpassa erbjudande och annonser som passar just dig. Detta sker endast från tidigare kända kunder, vilket kan ha skett från ett tidigare köp eller registrering av nyhetsbrev. Efter 25 maj 2018 kommer vi att kräva aktivt godkännande av alla nya användare som läggs till i detta system.

Om din webbläsare är inställd på att tillåta cookies så tolkar vi det som att du samtycker till att vi får placera cookies på din dator. Du kan själv ändra detta genom att inte tillåta cookies i webbläsaren.