phone icon

Gatupratare

Rekommenderade produkter

Produktnyheter

product descriptionSvensk produktion
product descriptionSnabb leveranstid
product descriptionSäkra betalningar
product description30 dagars faktura
product descriptionPersonlig service
Gatupratare

Gatupratare & Trottoarpratare

Gatupratare är en prisvärd investering eftersom de har lågt pris och mycket lång livslängd. Alla våra vanliga modeller av gatupratare levereras med frontplast på båda sidor av gatuprataren så att budskapet är skyddat. Det finns möjlighet att komplettera med extra frontplast eftersom detta är något som förr eller senare kommer att slitas av vädret.

Man kan köpa till affischer/posters till alla våra gatupratare. Vi printar det på samma material som våra rolluper, det innebär att materialet inte är känsligt för fukt och vatten som papper är. Trottoarpratare som CitySign, TopSign och Delux Sign kan kompletteras med en topplogo. Affischer och topplogo finns som en relaterad artikel när ni väl är inne på produktsidan för vald gatupratare.

Visar 1 - 30 av 30 produkter

Val av gatupratare

Om man vill ha en gatupratare som tål vind väldigt bra så rekommenderar vi i första hand våra gatupratare som heter Wind Sign. De har en fjädrande funktion som gör att de vippar lite när det blåser istället för att de ska riskera att ramla omkull.

Vill man ha en gatupratare som är enkel att ta in och ut varje dag så kan man kolla på A-Ställ eller Easy Sign. Det är nämligen två billiga gatupratare som har låg vikt och som därmed blir enkla att förflytta. Easy Sign har ett handtag längst upp som kan vara praktiskt att ha. A-ställ är däremot i aluminium så det har lite lägre vikt och riskerar inte att rosta.

ToppSign är vår billigaste gatupratare om man vill ha en med topplogo. Vill man däremot ha en trottoarpratare med snäppramar också så är Delux Sign eller CitySign ett bra alternativ.

Gatupratare och trottoarpratare

Vattentåliga affischer till gatupratare

Det är möjligt att köpa till affischer till alla våra gatupratare/trottoarpratare. Vi printar på samma material som våra rolluper, vilket innebär att materialet är vattentåligt och därmed inte påverkas negativt av fukt eller regn.

Notera att vi säljer affischerna styckvis och att man därför behöver beställa två stycken om man vill täcka både fram- och baksidan av sin trottoarpratare.

Affischer, snäppramar och fler tillbehör finns här

vattentåliga

Gatupratare med snäppram eller magnet?

Det finns generellt två olika varianter av gatupratare när det gäller att sätta fast sitt budskap. Den första metoden är frontplast med magnet. På varje gatupratare är det en genomskinlig plast som sitter framför budskapet. I det här fallet har frontplasten även en magnetlist längst med alla kanter. Eftersom gatuprataren är gjord i stål så fungerar magnetremsan alldeles utmärkt för budskapet ska tryckas emot gatuprataren och sitta fast stabilt. Fördelen med magnet är att man kan ha en lite enklare konstruktion och därmed brukar även priset bli lite lägre. Det är även stilrent eftersom man inte behöver en snäppram som annars tar upp en del plats på trottoarprataren.

Den andra metoden är snäppramar. Det är precis som det låter, en ram i fyra delar som man snäpper upp med handkraft (kan dock behöva ta i lite på vissa). Fördelen är att det är lite enklare att placera sitt budskap helt rakt i ställningen, vilket ibland kan vara lite knepigt när man har frontplast med magnet.

Trottoarpratare med snäppramar

  • City Sign
  • WindSign
  • Aställ
  • Delux Sign
  • Wind Sign Smart
  • WindSign XXl

Trottoarpratare med magnet

  • Easysign
  • TopSign
  • Mäklarskylt
snappram på gatupratare

Trottoarpratare med topplogo

Topplogo är ett smart sätt att alltid visa upp sin logotyp. Man visar tydligt vilket bolag det gäller och behöver därför inte ha med en stor logotyp i sitt printade budskap.

Vi erbjuder tre modeller av gatupratare som har topplogo. Det är TopSign, City Sign och Delux Sign. City Sign skiljer sig ganska mycket från de andra två trottoarpratarna. Den har en rund bas vilket gör det enklare för synskadade att upptäcka dem. I de allra flesta kommuner är Citysign den enda godkända gatuprataren i stadsmiljö. Vi rekommenderar därför att du börjar med att kolla upp vilka regler som gäller i just din kommun.

Trottoarpratare Delux Sign och TopSign är ganska lika varandra. Den största skillnaden är att Delux Sign har snäppramar medan TopSign har frontplast med magnet. Vilket man föredrar kan variera. Eftersom TopSign inte har några snäppramar så innebär det att konstruktionen blir enklare och därmed även priset. Eftersom den har ett lägre pris än Delux Sign så är den även ett vanligare alternativ. City Sign är däremot populärare, även om din kommunen inte har några specifika regler kring detta ännu så är det möjligt att det kommer att ändras och då har man redan en gatupratare som är godkänd.

Print av topplogo ingår inte i priset utan köps till som ett tillbehör.

Topplogo

Förklaring av storlek

När man väljer storlek av gatupratare så syftar storleken på affischstorleken. En gatupratare som är 50x70 cm är alltså inte 50x70 cm i praktiken, utan den är gjord för att passa ett budskap som är 50x70 cm. 50x70 är den allra vanligaste storleken, men vi säljer även de flesta modeller i 70x100 cm.

Märklarskylten är vår minsta trottoarpratare och är den enda som finns med affisch i A4-storlek. Den finns även med stående format, vilket innebär att den ser ut som en liten Easy Sign, se bild. De andra gatupratarna finns normalt som både 50x70 och 70x100. Behöver man större så kan man kolla in WindSign Cyklone Mega 2.

Gatupratare Easy Sign

Mäklarskyltar, perfekt till visningar

Märklarskylten är en trottoarpratare som är anpassade för främst mäklare. Har man exempelvis en visning i ett höghus så placerar man ut skylten framför ingången för att visa att det nu pågår en visning. Det underlättar för besökare att hitta till visningen och det innebär ingen extra ansträngning för mäklaren eftersom skylten är lätt att ta med sig till platsen. Storleken gör att skylten inte tar upp mer plats än nödvändigt och för mäklaren blir det smidigt att själv byta budskapet om man har en A3-skrivare.
Till skillnad från andra trottoarpratare så finns mäklarskylten med budskap i både liggande format och stående format. Ställningen i svart eller vitt.

Gatupratare Mäklarskylt

Easy Sign, vår mest sålda gatupratare

När det gäller Easy Sign så får man verkligen mycket för pengarna. Formen på ställningen gör att toppen av gatuprataren kan användas som ett stort handtag. Vikten är dessutom lätt, vilket gör det extra smidigt att flytta den. Den här trottoarprataren är därför perfekt för dig som behöver flytta in och flytta ut gatuprataren varje dag, vilket ofta är nödvändigt för den som har butik.
Easy Sign finns i två olika storlekar, varav 50x70 cm är den vanligaste. Den finns även i fyra olika färger, svart, silver (grå metallic), vit eller röd.

Gatupratare Easy Sign v2

Aställ, en klassisk trottoarpratare

Aställ kan ha flera olika namn, men skylten är densamma. Den här modellen har funnits i många år och är en trottoarpratare som vi har sålt många av. Ställningen är gjord i aluminium, vilket gör att den är lätt att förflytta. Aluminiumställningen gör även att den inte riskerar att rosta, vilket förhoppningsvis innebär att man har en gatupratare som fortfarande ser väldigt bra ut även efter många års användning.

Trottarpratare med vårt motiv

WindSign, bäst i blåsten

Vi har flera olika gatupratare på hemsidan som innehåller namnet WindSign. Det är en serie av gatupratare som är tillverkade för att stå emot hård vind. En vanlig gatupratare med fyra ben kommer att flytta sig eller ramla omkull när det blåser mycket. En WindSign kommer däremot att tryggt stå kvar. De har en fjädrande ställning som gör att budskapet svajar lite i vinden och därmed avlastar själva foten. Den här typen av trottoarpratare är perfekt att använda i utsatta miljöer.

Gatupratare WindSign

SpinSign, när du måste synas

Är en skylt som snurrar när det blåser. Fördelen med en sådan gatupratare är att man drar uppmärksamheten till sig, vi reagerar nämligen instinktivt på saker som rör sig. Det gör att SpinSign lämpar sig utmärkt i miljöer där det finns många andra som slås om uppmärksamheten. Tänk på att budskapet ska vara väldigt enkelt, vi rekommenderar därför att man endast har sin logotyp på skylten, alternativt i en enkel text som ”Öppet”, ”Drop-in”, ”Ledigt” eller liknande. Till skillnad från våra andra trottoarpratare så ingår texten/budskapet i priset eftersom man själv inte kan byta budskapet på den (vi kan däremot skicka budskap till er på begäran).

Gatupratare Spin Sign

Griffeltavla, populärast i restaurangbranschen

Den här gatuprataren är extra populär när det gäller restauranger, caféer och liknande. Den fungerar precis som en vanlig griffeltavla, vilket gör att man varje dag kan skriva dagens meny eller erbjudande. Det gör även att man kan vara lite kreativ och sätta sin egen prägel på tavlan.

Griffeltavla, trottoarpratare

Tillbehör för gatupratare/trottoarpratare

Vi säljer vattenavvisande affischer till alla våra gatupratare. Materialet gör att du tryggt kan använda det i vilken gatupratare som helst utan att behöva oroa sig för vatten eller fukt. Utöver detta så erbjuder vi även topplogo till vissa modeller samt extra frontplast. Frontplast ingår alltid när du köper en gatupratare av oss.

Gfrontplast