phone icon

Försäljningsvillkor

Tillämplighet

Rollup-Kungen.se allmänna försäljningsvillkor och prislista gäller från och med på Rollup-Kungen.se angivet datum och ersätter tidigare av Rollup-Kungen.se publicerade försäljningsvillkor. Varorna som presenteras genom Rollup-Kungen.se utgör Rollup-Kungen.se’s ordinarie sortiment. Vid eventuell skillnad mellan villkor, produktinformation eller priser angivna på Rollup-Kungen.se och i övriga publikationer har hemsidans företräde.

Pris och betalning

Priserna på Rollup-Kungen.se uppdateras i realtid. Moms och frakt tillkommer. Priserna är angivna i svenska kronor och förutsätter att order läggs via e-shop samt att original i korrekt format kommer oss tillhanda i samband med orderläggning. Eventuell extra hantering av filer såsom korrigeringar och ändringar debiteras enligt gällande prislista. Rollup-Kungen.se äger rätt att ändra offererade priser utan föregående avisering. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Försäljning sker till företag, föreningar och organisationer mot kontokort, Internetbetalning eller mot faktura som förfaller till betalning trettio (30) dagar från fakturadatum. Vid försäljning mot faktura sker en kreditprövning via Collector Bank. Om du blir nekad så kan ditt köp fortfarande genomföras med kortbetalning. Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om förnärvarande 135kr tillkommer. Du debiteras även dröjsmålsränta med 2.5% per månad från fakturans förfallodag. Om grund föreligger kommer du att debiteras påminnelseavgift, inkassoavgifter, avgifter till kronofogdemyndigheter och domstolar i enlighet med gällande lagstiftning.

Fraktkostnad
Fraktkostnaden beräknas via hemsidan och baseras på ordervärde och vald leveransmetod. Extra kostnad kan tillkomma vid delleverans eller om kund i efterhand väljer att skicka till flera olika adresser. 

Vid större order med många leveransadresser ber vi er kontakta oss för offert på en anpassad transportlösning. För leveranser utanför Sverige debiteras frakt enligt prislista oavsett ordervärde. Kontakta oss för att få uppgift om faktisk fraktkostnad för leveranser utanför Sverige.

Leverans - Leveransvillkor

Det är vår målsättning att order levereras från oss inom utsatt leveranstid, vilket i de flesta fall innebär 3-4 arbetsdagar. Direkt efter beställning kommer en beställningsbekräftelse automatiskt att genereras av e-shopen och skickas till beställaren per e-post för att informera beställaren om att ordern är mottagen korrekt. Inom 24 timmar från godkänd order kommer ett formellt ordererkännande att skickas till beställaren per e-post innehållande leveransdatum (då godset levereras från vår fabrik), samt totalpris.

Rollup-Kungen.se anlitar Schenker AB och i förekommande fall Postens företagspaket för leverans. Till företag levereras godset direkt till leveransadressen. Godset levereras till kund enligt Schenkers turlista, normalt inom 1-3 dagar efter leverans från vår fabrik. Schenkers turlista finns på www.dbschenker.com/se där du kan se vilka leveranstider som gäller för just din ort. Schenker gör normalt ett försök att köra ut godset, utkörning sker då mellan 8:00 och 16:00 vardagar, finns ingen på plats levereras godset till närmsta Schenker terminal för avhämtning. Ny utkörning kan beställas via Schenker till en extra kostnad enligt Schenkers prislista. Till privatpersoner och föreningar samt om företagets leveransadress är en postbox, har ett boxpostnummer eller inte är bemannat under normal dagarbetstid levereras varan med Schenker Privpak till Schenkers utlämningsställe, utkörning ingår ej i denna tjänst. För Privpak kan utkörning ej heller beställas.

Mot pristillägg finns möjlighet att beställa till snabbare tillverkning på utsatta produkter. Väljer man till detta så kan vi inte garantera att varan lämnar oss inom utsatt tid eftersom det inte finns tillräcklig tidsram för att åtgärda eventuella printfel som kan uppstå under produktion.
I de flesta fall finns möjlighet att välja till Expressfrakt. Expressfrakt innebär att leverans sker till kund före kl 10.00 första arbetsdagen efter leverans från vår fabrik, i det fall mottagaradressen ligger på en ort som går att nå med Expressfrakt. Orter som går att nå med Expressfrakt är markerade i turlistan på Schenkers webbplats.

Notera att vi aldrig kan garantera när godset är framme hos kund utan endast att godset skickas från oss inom utsatt leveranstid.

Rollup-Kungen.se tillämpar leveransvillkor FCA Karlshamn enligt Incoterms 2000. Detta innebär att kund övertar det formella ansvaret för transporten efter att Rollup-Kungen.se lastat godset på fraktförarens bil. Eventuella reklamationer avseende fraktskador eller saknat gods skall därför ställas av kund direkt mot fraktföraren. Mera information om leveransvillkor och ansvarsfördelning kan du läsa om på Schenkers hemsida.

När godset levereras från vår fabrik kommer beställaren att få en leveransavisering per e-post. I denna leveransavisering finns information som gör det möjligt för beställaren att följa och spåra sitt gods fram till leverans hos beställaren.

Risken för varan

Risken för varan går över på köparen när varan avlämnats till transportör.

Garanti

Rollup-Kungen.se lämnar garanti för funktionen på beställd vara. Dock begränsar sig garantin för tryckkvaliteten att motsvara den i de av kunden inskickade originalen.

Filer

Rollup-Kungen ansvarar inte för kundernas filer eller grafiska material. Vår policy är dock att alla filer under 100 mb arkiveras på vår server minst ett år för eventuell repeatorder.

Reklamation

För att åberopa att vara är felaktig (ang. transportskada, se nedan) skall kund reklamera till Rollup-Kungen.se omgående, dock senast 30 dagar från fakturadatum samt på begäran returnera varan. Kund skall ankomstkontrollera allt gods för att verifiera att vara är felfri. Inkommer reklamation efter 30 dagar förbehåller sig Rollup-Kungen.se rätten att avgöra om felet skall avhjälpas.

Vid reklamation skall kund kontakta vår kundservice via vår hemsida på www.rollup-kungen.se, och fylla i ett elektroniskt reklamationsformulär. Baserat på den information kunden lämnar i reklamationsformuläret kommer vår kvalitetsavdelning, normalt inom 8 arbetstimmar, att återkomma till kund med besked om lämplig hantering av reklamationen.

Transportskada skall senast på ankomstdagen av leveransen anmälas direkt till Schenker alternativt till Rollup-Kungen.se via vårt elektroniska reklamationsformulär. Rollup-Kungen.se kan erbjuda att vidareförmedla er anmälan om transportskada till Schenker men Rollup-Kungen.se kommer inte att ta vidare ansvar för att ersätta transportskada, i enlighet med gällande leveransvillkor. (Se länk ovan för utförlig information).

Ansvar för fel

Föreligger fel som Rollup-Kungen.se ansvarar för, åtar sig Rollup-Kungen.se att, efter eget val avhjälpa felet genom reparation eller ersättningsleverans eller helt eller delvis återbetala köpeskillingen. Rollup-Kungen.se’ ansvar till följd av fel i vara är begränsat till vad som anges i dessa allmänna försäljningsvillkor. Rollup-Kungen.se bär således inget direkt eller indirekt ansvar för t ex - men ej begränsat till – inkompatibilitet, leveransförseningar, skadebringande egenskaper i varorna, produktansvar, utebliven vinst, driftsavbrott, förlust av information, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Samarbete med Collector Bank

Privat via Collector Bank

I samarbete med Collector Bank erbjuder vi flera betalningsalternativ för privatpersoner, vilka betalsätt du kan välja mellan visas på kassasidan.

Allmänna villkor för faktura och kontokredit
Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation


Företag via Collector Bank

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Printgroup Nordic AB (Rollup-Kungen.se). En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om du handlar som företagskund för första gången kan ytterligare säkerhetssteg behövas. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig Printgroup Nordic AB rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

Allmänna villkor för faktura


Föreningar och stiftelser

En kreditprövning kommer att genomföras för föreningar och stiftelser i samband med köp, precis som för alla bolag. Eftersom den här varianten av bolag sällan har en juridisk person bakom sig så är kreditprövningen något striktare. Det kan komma upp att faktura- eller delbetalningsköp inte är tillgängligt för valt kundnummer. Om du önskar ompröva detta kan du kontakta Collector Banks kundtjänst (contactcenterb2b@collectorbank.se) med följande information; senaste årsrapporten (resultat och balansräkning) samt styrelseprotokoll. Om möjligt kan du även lägga beställningen i föreningen eller stiftelsens namn och betala med kort eller direktbetalning. Behöver du ytterligare dokument för bokföringen är du varmt välkommen att kontakta oss.


Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Om du som företag vill reklamera ert köp så finns det en länk längst ned på hemsidan där du kan fylla i ett reklamationsformulär.


övriga villkor

Förutom vad som angivits i ovan försäljningsvillkor gäller köplagen.