phone icon

Banderoller

Rekommenderade produkter

Produktnyheter

product descriptionSvensk produktion
product descriptionSnabb leveranstid
product descriptionSäkra betalningar
product description30 dagars faktura
product descriptionPersonlig service
Banderoller

Banderoll för alla tillfällen

En banderoll är väldigt ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra sig på, kanske främst utomhus men det fungerar precis lika bra inomhus. Våra banderoller printas på ett slitstarkt material vilket gör banderollen till en mångsidig produkt. Ni väljer själv vilken efterbearbetning (exempelvis öljetter eller renskurna kanter) ni önskar på er banderoll.

Visar 1 - 12 av 12 produkter

Måttbeställa banderoller

På den här sidan finner ni alla våra vanliga storlekar av banderoller, men vi kan även beställa banderoller där ni själv bestämmer storleken. Välj då den produkten som heter Banderoll måttbestämd. Utöver att välja antal, duktyp och storlek så kan ni även välja efterbearbetning separat på alla kanter av banderollen.

Våra banderoller

Vi printar på ett rejält 510-grams PVC-material som är gjort för att tåla utomhusbruk. Det gör att det är perfekt att använda även när det är kallt ute. Tänk däremot på att man ändå måste sätta upp banderollen på ett bra sätt. Det räcker inte med att bara spänna fast banderollen endast i hörnorna. Hur många öljetter man behöver använda beror på hur utsatt banderollen är, men ju fler desto bättre. Banderollsnoddar rekommenderas, då dess elastiska egenskaper minskar påfrestning på själva banderollen. Banderollsnoddar säljs styckvis och finns i två olika färger och storlekar, 18cm vit25cm vit, 18cm svart och 25cm svart.

banderoll pvc

Våra banderoller levereras med öljetter

Banderoller som är en meter höga har som standard öljetter varje meter medan två meter höga banderoller har öljetter varje halvmeter. Om ni har egna önskemål angående öljetter så rekommenderar vi att ni istället köper Banderoll måttbestämd där ni själv kan bestämma vad som ska göras med respektive kant av er banderoll.

Vi har flera maskiner och verktyg för öljettering, det kan därför variera om man får en banderoll med öljetter i metall eller plast. Tidigare har vi främst använt oss av plastöljetter, men nu använder vi primärt metallöljetter. Vid printning markeras ett litet kryss ut på varje ställe som en öljett ska placeras ut, på så sätt kan vi säkerhetsställa att varje öljett hamnar på rätt avstånd från varandra så att det blir symmetriskt.

Öljett i plast till banderoll

Banderoller, en kostnadseffektiv produkt

Banderoller är en väldigt billig form av marknadsföring. En traditionell skylt är betydligt dyrare, är svår att flytta och svår att sätta upp. En banderoll däremot tar liten plats vid transport och är enkel att sätta upp. Hållbarheten är lång, men tack vare att priset är lågt så kan man beställa banderoller till aktuella erbjudanden och kampanjer. Det finns ingen annan produkt på marknaden där man kan få en så stor potentiell exponering till ett så lågt pris, därför är banderoller ett av de vanligaste marknadsföringsmaterialen för utomhusbruk.

En banderoll behöver däremot inte endast användas utomhus. Det fungerar minst lika bra att använda de för inomhusbruk. En banderoll som exempelvis är 2x1 meter eller 3x1 meter skulle även fungera bra som bakgrund till en mässa eller ett event. Efter användning kan man sedan sätta upp den på fasaden eller staketet för fortsatt användning där.

Hoprullad banderoll

Budskap och kvalitét

Maskinerna printar med väldigt hög kvalité, men när det gäller banderoller så är det inga större problem att bildkvalitén är något lägre. En banderoll sätts ofta upp för att synas på ett längre avstånd och då kommer man inte notera att någon grafisk del har lite låg kvalitét. Om vi själva anser att kvalitén är för låg så kommer vi att kontakta er innan vi påbörjar print.

När det gäller budskapet så gäller det att först tänka på vilket avstånd banderollen ska synas på. Ju längre bort den ska synas, desto större behöver budskapet vara. Ju större banderoll, desto mer synlighet, men det gäller även att text och andra objekt är så pass stora att de kan läsas på det önskade avståndet. För mycket text hinner man exempelvis inte läsa/uppfatta när man kör bil.

Om man ska sätta upp en banderoll för att synas vid en väg så gäller det att ha ett väldigt enkelt och kortfattat budskap eftersom en bilist endast kommer att se budskapet ett kort ögonblick. Om man erbjuder biltvätt så kan budskapet exempelvis vara ”BILTVÄTT 129 :-” tillsammans med företagsnamnet och en pil. Det är ett enkelt budskap att ta till sig och räcker oftast för att nå fram. Det gör att man även kan göra texten så stor som möjligt. Ju mer innehåll som ska in på samma yta, desto mindre blir textstorleken på banderollen.

Tänk på att motivet lyfts fram bättre om man ser till att ha lite mellanrum till kanterna. Tänk också på att öljetterna placeras längst med kanterna. Lägg därför inget viktigt cirka 5–6 cm från kanten för att undvika att öljetter hamnar rakt i en bokstav.

Om ni själva skapar tryckfilen så rekommenderar vi att ni använder ett professionellt bildprogram eftersom enklare program som Microsoft Word/PowerPoint inte är gjorda för att skapa tryckfiler i så stora mått. Oavsett vilket program ni använder så rekommenderar vi att ni sparar den färdiga filen som en PDF. Till skillnad från exempelvis JPG eller PNG så kan en PDF spara data i vektorformat, vilket text normalt är. Det innebär att texten håller god kvalité oavsett hur mycket banderollfilen förstoras.

Skärmdump från Illustrator på banderoll med enkelt utseende