phone icon

Gatupratare

Rekommenderade produkter

Produktnyheter

product descriptionSvensk produktion
product descriptionSnabb leveranstid
product descriptionSäkra betalningar
product description30 dagars faktura
product descriptionPersonlig service
Gatupratare

Gatupratare & Trottoarpratare

Gatupratare är en mycket prisvärd investering eftersom de har lågt pris och samtidigt en mycket lång livslängd. Alla våra gatupratare levereras med frontplast på båda sidor av gatuprataren så att budskapet är väl skyddat. Det finns även möjlighet att komplettera med extra frontplast eftersom detta är något som förr eller senare kommer att slitas av väder, vind och användning.

Man kan köpa till affischer/posters till alla våra gatupratare. Vi printar det på samma material som våra rolluper, det innebär att materialet inte är känsligt för fukt och vatten på samma sätt som papper är. Trottoarpratare som CitySign, TopSign och Delux Sign kan även kompletteras med topplogotyp. Affischer och topplogo finns som relaterade artiklar när ni väl är inne på produktsidan för vald gatupratare.

Visar 1 - 30 av 30 produkter

Val av gatupratare

Önskar ni ha en gatupratare som är enkel att plocka in och ut varje dag så kan A-Ställ eller Easy Sign vara bra varianter av gatupratare. De är nämligen billiga och lätta gatupratare som därmed blir enkla att förflytta. Easy Sign har ett handtag i toppen som kan vara praktiskt att bära i. A-ställ är däremot i aluminium och har därför en lite lägre vikt och riskerar heller inte att rosta.

Om man vill ha en gatupratare som tål vind väldigt bra så rekommenderar vi i första hand våra gatupratare som heter Wind Sign. De har en fjädrande funktion som gör att de vippar lite när det blåser istället för att de ska riskera att ramla omkull.

TopSign är vår billigaste gatupratare om man vill ha en gatupratare med sin egen logotyp i toppen. Vill man däremot ha en trottoarpratare med snäppramar också så är Delux Sign eller CitySign ett bra alternativ.

Gatupratare och trottoarpratare

Vattentåliga affischer till gatupratare

Det är möjligt att köpa till affischer till alla våra gatupratare/trottoarpratare. Vi printar på samma material som våra rolluper, vilket innebär att materialet är vattentåligt och därmed inte mjukas upp och vittrar sönder på grund av fukt eller regn.

Tänk på att affischerna säljs styckvis och att ni därför behöver beställa två affischer om ni vill täcka både fram- och baksidan av trottoarprataren.

Affischer, snäppramar och fler tillbehör hittar ni här

vattentåliga

Gatupratare med snäppram eller magnet?

Enkelt förklarat så finns det två olika varianter av gatupratare när det kommer till montering av ert budskap. Den första metoden är frontplast med magnetlister. På varje gatupratare är det en genomskinlig plast som sitter framför budskapet. I det här fallet har frontplasten även en magnetlist längst med sina kanter. Eftersom gatuprataren är gjord i stål så fungerar magnetremsan alldeles utmärkt för budskapet ska tryckas mot gatuprataren och sitta fast stabilt. Fördelen med magnet är att man kan ha en lite enklare konstruktion och därmed brukar även priset bli lägre. Det är även stilrent eftersom man inte behöver en snäppram som annars tar upp en del plats på trottoarprataren.

Den andra metoden är gatupratare med snäppramar. En något bredare ram i fyra delar som man snäpper upp med handkraft (krävs ibland att man använder lite mer kraft). Fördelen är att det är lite enklare att placera sitt budskap helt rakt i ställningen, vilket ibland kan vara lite svårare när man har frontplast med magnet. Snäppramar sätter också fast budskapet mycket ordentligare än på gatupratare med magnetlister.

Trottoarpratare med snäppramar

  • City Sign
  • WindSign
  • Aställ
  • Delux Sign
  • Wind Sign Smart
  • WindSign Cyklone Mega 2

Trottoarpratare med magnet

  • Easysign
  • TopSign
  • Mäklarskylt
snappram på gatupratare

Trottoarpratare med topplogo

Topplogo är ett smart sätt att alltid visa upp sin logotyp. Man visar tydligt vilket bolag det gäller och behöver därför inte ha med en stor logotyp i sitt printade budskap.

Vi erbjuder tre modeller av gatupratare som har plats för logotyp i toppen. Det är TopSign, City Sign och Delux Sign. City Sign skiljer sig ganska mycket från de andra två trottoarpratarna. Den har en rund bas vilket gör det enklare för synskadade att upptäcka dem. I de allra flesta kommuner är Citysign den enda godkända gatuprataren i stadsmiljö. Vi rekommenderar er därför att ni börjar med att kolla upp vilka regler som gäller i just er kommun.

Trottoarpratare Delux Sign och TopSign är ganska lika varandra. Den största skillnaden är att Delux Sign har snäppramar medan TopSign har frontplast med magnet. Vilket man föredrar beror på hur ni tänkt använda er gatupratare samt vilket budget ni har. Eftersom TopSign inte har några snäppramar så innebär det att konstruktionen blir enklare och den har därmed även ett lägre pris. City Sign är däremot ännu populärare, så även om din kommunen inte har några specifika regler kring detta ännu så är det möjligt att det införs. Har ni då redan en gatupratare som är godkänd,  så underlättar det mycket.

Print av topplogo ingår inte i priset utan köps till som ett tillbehör.

Topplogo

Förklaring av storlek

När man väljer storlek av gatupratare så syftar storleken i namnet på affischens storlek. En gatupratare som är 50x70 cm är alltså inte 50x70 cm i höjd och bredd, utan den är gjord för att passa ett budskap som är 50x70 cm. 50x70 är den allra vanligaste storleken, men vi säljer även de flesta modeller i 70x100 cm.

Märklarskylten är vår minsta trottoarpratare och är den enda som finns med affisch i A4-storlek. Den finns även med stående format, vilket innebär att den ser ut som en liten Easy Sign (se bilder till höger). De flesta andra gatupratarna finns normalt som både 50x70 och 70x100. Behöver man större så är WindSign Cyklone Mega 2 ett bra alternativ som gatupratare.

Gatupratare Easy Sign

Mäklarskyltar, perfekt till visningar

Märklarskylten är en trottoarpratare som är anpassade för främst mäklare. Har man exempelvis en visning i ett höghus så placerar man ut skylten framför ingången för att visa att det nu pågår en visning. Det underlättar för besökare att hitta till visningen och det innebär ingen extra ansträngning för mäklaren eftersom skylten är lätt att ta med sig till platsen. Storleken gör att skylten inte tar upp mer plats än nödvändigt och för mäklaren blir det smidigt att själv byta budskapet i gatuprataren bara ni har en egen A3-skrivare.
Till skillnad från andra trottoarpratare så finns mäklarskylten med budskap i både liggande format och stående format. Ställningen till gatuprataren finns i svart eller vit färg.

Gatupratare Mäklarskylt

Easy Sign, vår mest sålda gatupratare

När det gäller Easy Sign så får man verkligen mycket gatupratare för pengarna. Formen på ställningen gör att toppen av gatuprataren kan användas som ett handtag när man bär den. Den relativt låga vikten gör det dessutom extra smidigt att flytta den. Den här trottoarprataren är därför perfekt för dig som behöver flytta in och flytta ut gatuprataren varje dag, vilket ofta är nödvändigt för den som har butik.
Easy Sign finns i två olika storlekar, där 50x70 cm är den vi säljer allra mest utav. Den finns även i fyra olika färger; svart, silver (grå metallic), vit och röd.

Gatupratare Easy Sign v2

A-ställ, en klassisk trottoarpratare

A-ställ kan ha flera olika namn, men skylten är densamma. Den här modellen har funnits i många år och är en trottoarpratare som vi har sålt många av. Ställningen är gjord i aluminium, vilket gör att den är lätt att förflytta. Aluminiumställningen gör även att den inte riskerar att rosta, vilket innebär att man har en gatupratare som fortfarande ser väldigt bra ut även efter många års användning.

Trottarpratare med vårt motiv

WindSign, bäst i blåsten

Vi har flera olika gatupratare på vår sida som innehåller namnet WindSign. Det är en serie av gatupratare som är tillverkade för att stå emot hård vind. En vanlig gatupratare med fyra ben kommer att flytta sig eller ramla omkull när det blåser mycket. En WindSign kommer däremot att tryggt stå kvar. De har en fjädrande ställning som gör att budskapet svajar och gungar i vinden och därmed avlastar gatupratarens fot. Den här typen av trottoarpratare är perfekt att använda i blåsiga miljöer.

Gatupratare WindSign

Griffeltavla, populärast i restaurangbranschen

Den här gatuprataren är extra populär för restauranger, caféer och liknande. Den fungerar precis som en vanlig griffeltavla, vilket gör att man varje dag kan skriva dagens meny eller erbjudanden. Det gör även att man kan vara lite kreativ och sätta sin egen prägel på tavlan, med exempelvis färgade tavelkritor. Dessa finns som tillbehör under griffeltavlan.

Griffeltavla, trottoarpratare

Tillbehör för gatupratare/trottoarpratare

Vi säljer vattenavvisande affischer som tillbehör till alla våra gatupratare. Materialet gör att du tryggt kan använda det i vilken gatupratare som helst utan att behöva oroa sig för att eventuell vatten eller fukt tränger in och förstör. Utöver detta så erbjuder vi även topplogo till vissa modeller samt extra frontplast. Frontplast ingår alltid när du köper en gatupratare av oss, men att ha några extra frontplast liggandes kan vara en god idé.

Gfrontplast