phone icon

Snabbomställning av produktionen – räknar med femskift i dessa tider

E-handelsaktören Rollup-Kungen i Karlshamn har sedan någon vecka tillbaka sett en allt mindre orderingång. Nu ställer man snabbt om produktionen från rollups, banderoller och andra typer av exponeringsprodukter till skyddsutrustning för personalen inom vården.

På torsdagen provkördes de första produkterna, engångsförkläden i plast för vårdpersonalen. Man fick dem godkända av Region Blekinge och börjar nu omgående att producera för att leverera ut dessa till vården.

— Vi har alla sett och läst om det stora behov av skyddsutrustning som finns inte bara i Sverige utan i hela världen. Då vi sett en minskad orderingång på våra ordinarie produkter, för att mässor och liknande är inställda överallt, funderade vi på om vi inte kunde göra en insats för att hjälpa till här. Efter lite sökande fick vi tag i material och provkörde i vår produktion, sedan pratade vi med landstinget som blev eld och lågor

Nu kommer vi att starta produktion av skyddsutrustning till vårdpersonalen, där det finns ett enormt behov just nu.

Att vi kan göra detta är ett resultat av att våra kunder, som prioriterat våra svensktillverkade produkter, skapat möjligheter för oss att investera i maskiner som vi nu kan använda till att producera den här typen av produkter. säger Axel Hermansen VD vid Rollup-Kungen.

Man tänker inte göra någon större affär av detta utan man kommer att skänka en veckas produktion till vården därefter tar man ett självkostnadspris för produkterna.

— Vi tycker att det är en bra insats av oss i dessa svåra tider, vår personal vill ha lön och leverantörer av material vill ha betalt. Vi kommer bara ta betalt för dessa produkter så det täcker våra kostnader. Vi tycker att vi alla behöver ta lite samhällsansvar i dessa svåra tider, menar Axel.