phone icon

Miljö och hållbarhet

Miljö-Kungen

Miljö och hållbarhet

Vår bransch har aldrig varit känd för miljötänk och återvinning. Detta är något vi vill ändra på, men vi behöver er hjälp för att lyckas.
Snabbt, billigt och bra färger efterfrågas oftast när beställningar av trycksaker ska göras. Men att kombinera detta med miljövänlighet är inte alltid så enkelt. I rätt tid, prisvärt och såklart bra färger är hur vi skulle önska att det var.
Att alltid vara sent ute är en dålig ovana som skapar onödiga kostnader och transporter, vilket i sin tur är dåligt för miljön. Vi försöker därför alltid vara ute i god tid samt hålla stora lager för att förebygga att vi ska hamna tidsnöd.
När det gäller pris så väljs oftast det som är billigast, men vi skulle vilja be er att ta en titt i vårt standard- och premium-sortiment utav rolluper först innan ni beställer den allra billigaste rollupen (vilket är den modellen som vi faktiskt säljer allra mest utav). Kvalitet lönar sig alltid i längden och det i sin tur är oftast även bra för miljön.

Under våra värdeord skriver vi att "...Vi vill jobba långsiktigt, både när det gäller relationer och vår miljö.". Detta är något som vi önskar ska bli en verklighet och inte bara fina ord. Men hur ska vi då lyckas med detta, i en värld där många endast vill tjäna snabba pengar?
Jo, vi på Rollup-Kungen har funnits sedan 2007, som en av de första aktörerna att sälja monter- och mässmaterial över internet, och vi planerar att finnas här länge till. Vi vill att ni som kund ska känna att vi är en långsiktig partner som ni kan lita på. Låt oss tillsammans jobba långsiktigt. Det är något som vi tror är bra för både vår miljö och plånboken.

Återanvändning och minskat spill

När det gäller printning utav alla våra trycksaker har vi en printer för varje materialtyp och materialbredd, allt för att göra produktionsflödet så effektivt som möjligt. En positiv effekt av detta är också att det skapar minimalt med materialspill.
De allra flesta rollup-våder vi printar är ungefär lika höga, det som skiljer är rollupens bredd. Därför printar vi alla våra rolluper i liggande format på breda rullar. På så vis spelar rollupens bredd ingen roll och det blir även här minimalt med materialspill.

Vår produktion skapar trots allt detta självklart en del avfall. Dels är det materialrester och tomrullar ifrån allt som vi printar och skär ut, men också överblivet emballage (vilket mestadels är wellpapp) och förpackningsplast.

Wellpap

Den överblivna förpackningsplasten som är hel och ren plast sparar vi i separata säckar och återanvänder senare som utfyllnadsmaterial och stötdämpning när vi förpackar och skickar produkter ifrån oss. Hela wellpapps-förpackningar och tomrullar sparar vi också för att senare återanvända när vi skickar mindre produkter som saknar egna förpackningar (som till exempel banderoller) eller där en beställning består av flera artiklar med udda storlek.

Foto: Stena Recycling

I samarbete med Stena Recycling

Överbliven wellpapp läggs i separata kärl från Stena Recycling. Samma sak gäller överblivna tomrullar, spill av printmaterial, samt övrigt avfall, men här har vi istället en stor lastbilscontainer för brännbart avfall från Stena Recycling. Via Stenas kundportal kan vi sedan boka hämtningar när kärlen är fulla, för att inte upphämtning ska ske i onödan. Efter en tids samarbete med Stena Recycling har vi fått bra koll på hur ofta vi behöver tömning och kan därför ha stående bokningar på detta.
Hela 89,3 procent av vårt avfall energiåtervinns och resterande 10,7 procent materialåtervinns (Detta är baserat på siffror från 2018 års hämtningar. Källa; Stena Recyclings kundportal).