phone icon

Vi stöttar Majblomman

Vi stöttar Majblomman

Majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning ger vi barn i Sverige det de har rätt till. Barnkonventionen är grunden för Majblommans arbete.

Årets majblomma är en symbol för arbetet mot barnfattigdom. I dag lever 1 av 10 barn i Sverige i ekonomisk utsatthet, en allvarlig siffra, som trots det ofta ignoreras. För att belysa statistiken, lanseras därför för första gången på 100 år en ny sorts majblomma där 1 av de 10 bladen saknas. 

Niobladsblomman finns i begränsad upplaga, är nästan dubbelt så stor som singelblomman och kommer att kosta 100 kronor. Den kommer endast att finnas tillgänglig i barnens webbshoppar och på Majblommans hemsida. Klassiska majblommor, kransar, klistermärken och pins kommer att säljas samtidigt som vanligt. 

Den violfärgade majblomman med en pärla i mitten är formgiven av 16-åriga Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm. 

Vi på Rollup-Kungen har valt att stötta Majblommans viktiga arbete och uppmanar även andra att göra detsamma. Läs mer om Majblomman och hur ni kan stötta på majblomman.se 

Majblomman 2024