phone icon

Termosflaskor

Rekommenderade produkter

Produktnyheter

product descriptionSvensk produktion
product descriptionSnabb leveranstid
product descriptionSäkra betalningar
product description30 dagars faktura
product descriptionPersonlig service
Termosflaskor

Tillbaka till Flaskor & Muggar

Våra termosflaskor

Termosflaskor med tryck fungerar utmärkt som gåva eller företagspresent och kan även användas i det egna fikarummet. Beställ gärna ett färdigt sett med termosmuggar eller komplettera med andra termosmuggar här.

Visar 1 - 17 av 17 produkter

Termosflaskor

Termosflaskor med eget tryck är utmärkt att ge bort till den egna personalen eller som gåva till viktiga kunder. Termosflaskor är en uppskattad produkt som används av många. Perfekt när man vill ta med sig kaffe eller varm choklad ut till naturen, picknik eller i lekparken. Kan användas vid många tillfällen och är en produkt som man behåller i väldigt många år.

Termosflaskans konstruktion

En termosflaska hjälper till att behålla den ursprungliga temperaturen på innehållet så länge som möjligt. Det innebär att varma drycker håller sig varma och att även kalla drycker håller sig kalla. Det allra vanligaste användningsområdet är däremot att bibehålla värmen på drycker som te, kaffe och choklad.

Det som gör att termosflaskor kan behålla temperaturen så bra beror på att de har dubbla väggar med vakuum emellan. Eftersom det inte finns något material som kan leda värme/kyla så behålls den ursprungliga temperaturen väldigt länge. Från början tillverkades termosflaskorna av glas och var därmed ömtåliga. Nu för tiden finns det mycket effektivare material som exempelvis rostfritt stål, vilket innebär att du kan känna dig helt trygg med din termosflaska.

Termos eller Thermos?

Termos/Thermos kan stavas lite olika ibland. Namnet kommer från varumärket Thermos AG som från början var en tysk tillverkare av isoleringskannor. Ordet blev därför starkt förknippat med själva varumärket. I svenska språket särskiljer vi på ordern, thermos med h är därför kopplat till varumärket medan termos är det mer korrekta ordet för produkttypen. Det är även värt att nämna att ordet Thermos på grekiska betyder värme

termosflaskor med tryck