Infosidor
  Rollup-Kungen firar 10 år!
  Vi firar 10 år på nätet!
  Klicka här för att
  läsa mer
  1. Lägg i kundvagn
  2. Skicka beställning
  3. Ladda upp filer
  Kundvagn
  Kundvagnen är tom
  Sök artiklar
  Välj valuta
  Version:
  E-butik Flex (6.5)

  Grafisk Information

  Vi vill ha en färdig tryckfil när ni beställer en produkt med tryck. Det innebär att filen ska vara i ett printbart format i skala 1:1.  Vi rekommenderar att ni sparar filen som PDF eller TIFF. Inga passmärken eller utfall behöver finnas i filen. Vi rekommenderar att din tryckfil har en upplösning på 125 dpi.

  förstoringsglas

  Gör följande för att se kvalitén på tryckfilen

  1. Skapa en arbetsyta i skala 1:1 (naturlig skala).
  2. Skapa innehållet i din fil så som du vill ha det.
  3. Zooma sedan in så att du ser filen i 100%.

  Du ser nu allt i naturlig skala. Tycker du nu att din bild ser för pixlig/grynig ut så bör du byta ut bilden. Tänk på att du sitter nära skärmen när du granskar ditt resultat. Backa ett par steg så att du står på samma avstånd som man kommer att se bilden när produkten är klar.
  rollup

  Tryckfil till rollup

  När du skapar tryckfilen till en rollup så kan du lägga till 2cm extra i botten för att vara helt säker på att det inte blir någon synlig vit linje där bilden tar slut och rullas ned/in i rollup-kassetten.
  filer/mappar

  Andra filformat

  PDF-filer är alltid att föredra men vi tar även emot andra filformat som EPS, TIFF och JPEG. Försök inte att skapa en tryckfil i Word, PowerPoint, Publisher eller liknande. De programmen är inte gjorda för att kunna skapa stora tryckfiler.
  bildskarm

  Bilden på skärmen ser annorlunda ut jämfört med resultatet?

  Vi ändrar aldrig på dina färger. Digitala bilder kan se annorlunda ut i färgen beroende på vilka inställningar som din datorskärm har. En bild i CMYK kan skilja sig mycket från datorskärmen och det printade resultatet eftersom en datorskärm alltid visar färgerna i RGB. Därför kan en svart färg i CMYK exempelvis se grå ut på skärmen men när den väl är printad så är resultatet svart. För en mer korrekt färgåtergivning kan du kalibrera din skärm.
  grafisk hjälp

  Vill du ha grafisk hjälp?

  Om du inte har kunskap eller tid att skapa en tryckfil så kan vi hjälpa dig mot en avgift på 450kr + moms per påbörjad halvtimme. Lägg i så fall till produkten Grafisk Hjälp. Ladda sedan upp en beskrivning på hur du vill att det ska se ut tillsammans med de bilder som du vill ska finnas med. Vill du ha ett speciellt typsnitt så behöver du ladda upp det eftersom vi kanske inte har det.
  Nyhetsbrev
  Registrera dig här och ta del av intressanta erbjudanden.
  rollup-kungens betalningsalternativ