Infosidor
  Rollup-Kungen firar 10 år!
  Vi firar 10 år på nätet!
  Klicka här för att
  läsa mer
  1. Lägg i kundvagn
  2. Skicka beställning
  3. Ladda upp filer
  Kundvagn
  Kundvagnen är tom
  Sök artiklar
  Välj valuta
  Version:
  E-butik Flex (6.5)
   

  Från TV-gala till satsning på träffar och profilreklam

  Barnrättsorganisationen Plan International kom till Sverige 1997 och fick direkt en flygande start genom sin årliga Faddergala som sändes i samarbete med TV4. Eftersom galan blev en enorm och ständigt upprepad framgång var den i stort sett Plan Sveriges enda forum för rekrytering av faddrar.

  Verksamheten drevs som en årskampanj med för- och efterarbete. Men för två år sedan tog Faddergalan paus på obestämd tid.

  - När vi startade med galor 1997 var vi i stort sett ensamma och det fungerade länge. Sedan urholkades konceptet, förklarar Andreas Sjögren som är inköpsansvarig för bland annat profilreklam hos Plan Sverige.

  En ny början

  I samband med att galan gjorde uppehåll blev det tydligt att det var dags att tänka om och ett förändringsarbete, som fortfarande pågår, inleddes. Sedan ungefär ett år tillbaka har en ny organisation byggts upp där en ny insamlingsavdelning som arbetar med marknad, befintliga samarbeten och insamling tillkommit.

  - Det är ett helt annat tänk från den nya organisationen. Framför allt vill vi arbeta med flera insamlingsaktiviteter under hela året och inte bara en gala, säger Andreas.

  Andreas

  Hjälp av Rollup-Kungen

  Det nya arbetssättet handlar även om att anordna fadderträffar och seminarier för befintliga faddrar och företagsvänner. För att stärka arbetet gentemot företag har Plan även anställt två personer som inriktar sig på att etablera och underhålla företagssamarbeten.

  Den nya organisationen och sättet att arbeta på har inneburit att Plan Sverige satsat på att bygga upp en bas med profilreklam, som exempelvis rolluper. Under snart ett år har Andreas och hans kollegor vänt sig till Rollup-Kungen som en del av denna satsning.

  - Det har fungerat bra. Första anledningen att vi valde Rollup-Kungen var prisläget. Sedan upptäckte vi att de även hade väldigt bra kundservice och snabb leverans. Vi är väldigt nöjda och har rekommenderat andra att också anlita Rollup-Kungen, poängterar Andreas.

  Nu är målet att bygga vidare på den besökande verksamheten för att även finnas med på mässor och liknande. Tidigare har organisationen varit väldigt förknippade med Faddergalan.

  - Nu måste vi kommunicera Plan Sverige för att lyfta fram vårt varumärke, avslutar Andreas Sjögren.

   

  Om Plan International och Plan Sverige

  Plan är en av världens äldsta och största organisationer som arbetar globalt för barns rättigheter. Genom Plan får 28 miljoner barn i 49 länder stöd att själva påverka och förbättra sin livssituation.  Plan är religiöst och politiskt obunden och arbetet utgår från FN:s barnkonvention.

  I Sverige startades verksamheten 1997. Grunden i verksamheten är fadderskap, genom vilka Plan får in medel till de projekt som drivs runt om i världen. Idag finns cirka 70.000 månatliga bidragsgivare, faddrar, i landet.

  Rollup-Kungen stöder Plan Sveriges arbete. Gör du det med! Gå in på www.plansverige.org och läs mer om hur du kan bidra!

  Nyhetsbrev
  Registrera dig här och ta del av intressanta erbjudanden.
  rollup-kungens betalningsalternativ